Projekt autobusového terminálu Plzeň/Šumavská bojuje o umístění v soutěži "Náš evropský projekt"

Projekt autobusového terminálu Plzeň/Šumavská, který byl financován z prostředků EU prostřednictvím nástroje ITI Plzeňské metropolitní oblasti, bojuje po boku dalších projektů českých měst a obcí o umístění v 6. ročníku soutěže „Náš evropský projekt“, kterou vyhlásilo dne 14. dubna Zastoupení Evropské komise v ČR.

Hlasování, v němž hodnotí veřejnost nejlepší projekty udělením tzv. lajku, probíhá od 14. dubna do 11. května na facebookovém profilu Zastoupení Evropské komise v ČR.

Vybudováním přestupního autobusového terminálu v Šumavské ulici město Plzeň vyřešilo přetrvávající problém zdlouhavého a složitého přestupu z autobusu na vlak, který museli cestovatelé v Plzni absolvovat. Tří a půl kilometrová vzdálenost mezi přestupem byla díky novému autobusovému terminálu zkrácena na několik desítek metrů. Projekt přispěl ke zkvalitnění komfortu cestování zrychlením přístupů, ale i k vytvoření kvalitnějšího zázemí pro cestující v podobě přístupu k obchodům, občerstvení a kavárnám situovaným k přilehlému vlakovému nádraží. Autobusový terminál rovněž odlehčil zatížení komunikace uvnitř města Plzně o část regionálních autobusů a přispěl k celkové revitalizaci zanedbaného a esteticky nevyhovujícího veřejného prostoru.

Projekt přestupního autobusového terminálu v Plzni můžete svým hlasováním podpořit zde.

Projekt Přestupní uzel Plzeň/Šumavská - autobusový terminál byl spolufinancován z prostředků Evropské unie z IROP 2014-2020 prostřednictvím Integrovaného nástroje ITI. 

Galerie: