Podpořte TechTower v evropské soutěži Regiostars 2023

Plzeňský projekt TechTower, jenž byl finančně podpořen nástrojem Integrované územní investice (ITI), se probojoval mezi finalisty prestižní evropské soutěže Regiostars 2023. Výsledky soutěže můžete ovlivnit i Vy. Hlasujte pro TechTower v soutěžní kategorii Cena veřejnosti!

Veřejné hlasování bylo spuštěno ve čtvrtek 14. září 2023, a to na soutěžní platformě regiostarsawards.eu . Hlasující na této stránce zadá svůj e-mail, na který bude obratem odeslán unikátní přístup k hlasování, jež nevyžaduje žádnou registraci. Hlasující může podpořit až tři projekty v různých kategoriích. Každý z těchto hlasů musí být udělen jinému projektu. Hlasovat lze pouze jednorázově. Návrat k hlasování v případě, že nebudou vyčerpány všechny tři hlasy, nebude umožněn. Hlasovat můžete do 14. listopadu.

TechTower je projektem města Plzně, který byl podpořen nástrojem Integrované územní investice (ITI) Plzeňské metropolitní oblasti v programovém            období 2014 - 2020. Rozsáhlou rekonstrukcí části památkově chráněných objektů se podařilo vrátit život dosud chátrajícímu pivovaru Světovar a vdechnout mu novou funkční náplň. TechTower se stal zázemím pro inovační firmy a startupy, které přináší obyvatelům plzeňského regionu atraktivní pracovní místa a přispívají k jejich dobrému životu.

Být mezi finalisty evropské soutěže Regiostars, a obstát tak v obrovské konkurenci evropských projektů, je velikým úspěchem nejen pro město Plzeň, ale i celou Plzeňskou aglomeraci. Regiostars totiž oceňuje inovativní projekty spolufinancované z evropských fondů, které přispívají k regionálnímu rozvoji. Oceňovány jsou projekty, které mají přidanou hodnotu, díky čemuž jsou inspirací pro celou Evropu.  

V rámci soutěže odborná porota posuzovala rekordních 228 projektů, z nichž vybrala celkem 30 finalistů, po pěti v každé ze šesti kategoriích. Plzeňský TechTower se utká o umístění se čtyřmi dalšími projekty v soutěžní kategorii Konkurenceschopná a inteligentní Evropa, v níž soutěží projekty zaměřené na inovativní a inteligentní ekonomickou transformaci a jsou posuzovány odbornou mezinárodní porotou. Všichni finalisté jsou pak zahrnuti do společné kategorie Cena veřejnosti. Vítěz Ceny veřejnosti a vítězové jednotlivých soutěžních kategorií budou vyhlášeni na slavnostním ceremoniálu 16. listopadu.

Zdroj: plzen.eu

Projekt v číslech:


  • název projektu "ITI PMO - Technologický park DRONET - Plzeň Světovar"
  • výše dotace z OP PIK 181,8 mil. Kč 
  • celkové náklady 639,5 mil. Kč bez DPH
  • doba realizace 9/2019 - 5/2023

Fotogalerie